06 1700 3200

Adopteren

Home/Adopteren
Adopteren

Wil je een dier adopteren?

Heb je het dier van je dromen gevonden en wil je dit asieldier adopteren? Dan hebben we een geldig legitimatiebewijs nodig.

De plaatsing van een dier wordt onder voorwaarden aangegaan.

Onze dieren worden geplaatst onder medische garantie.

Alle honden en katten ontvangen een chip. Het chipnummer wordt geregistreerd op naam van het Dierenzorgcentrum. Word je de nieuwe eigenaar van het dier? Dan wordt de chip automatisch na de proefperiode van twee weken op jouw naam overgeschreven.

Als nieuw baasje van een asielhond of -kat ontvangt je na 4-6 weken bezoek of wordt je gebeld door een nazorgvrijwilliger. Aan de hand van een vragenlijst wordt samen bepaald of het plaatsingsproces goed is verlopen, of het goed gaat met het dier en of hulp of advies nodig is.

attentie: Meenemen: legitimatiebewijs

Steun je dieren in Nood?

Het hoofddoel van het Dierenzorgcentrum Louterbloemen is hulp verlenen aan noodlijdende en hulpbehoevende dieren. Sommige dieren komen in zorgwekkende toestand binnen door mishandeling, verwaarlozing, ongeval of ziekte en vereisen direct medisch handelen. Om direct hulp te kunnen verlenen, zonder eerst in ons kasboek te hoeven kijken, hebben we een Noodpotje. Maar zonder je hulp raakt ons Noodpotje leeg.

Het leukste dier

Welke dier is het leukst?

Misschien vind je bij het Dierenzorgcentrum de hond of kat van je dromen, maar dan weet dan je nog niet wat er allemaal in dat harige kopje omgaat. Zou je het niet leuk vinden om iets van de persoonlijkheid en de gewoonten van het dier te weten voordat je het dier meeneemt?

Welke dier past bij jou?

Onze adoptieprogramma’s helpen je om die hond of kat te vinden die past bij je levensstijl. Een mooi begin van een levenslange vriendschap…

Jouw type?

Voor zowel de hond als de kat wordt met behulp van het adoptieprogramma en door observatie vastgesteld welke persoonlijkheid, gewoonten en interesses het dieren hebben..

Deze informatie stelt vast tot welke van de 3 hoofdtypen het dier behoort.

Een hoofdtype is weer onderverdeeld in 3 persoonlijkheden. Jouw type zit er vast bij, misschien een Bezige Bij, een Muurbloem, of een Feestbeest, etc

Kattentypen

De test voor Katten: 

Hondentypen

De test voor Honden: 

Adopteer een dier
Afstand van een dier
Dieren verzorgen
Het leukste dier
Plaatsingsovereenkomst 01-02-21
Medische garantie
Nazorg
Dieren in nood
Go to Top