Adoptieprogramma voor honden

Misschien vind je bij het Dierenzorgcentrum de hond van je dromen maar je weet dan niet wat er allemaal in dat harige kopje omgaat! Zou je het leuk vinden om iets van de persoonlijkheid en de gewoonten van het dier te weten voordat je het meeneemt naar huis?

Het Kijk, Het Klikt! adoptieprogramma is het enige programma dat de persoonlijkheid en interesses van een hond test en zoekt naar een baas met dezelfde persoonlijkheid en interesses zodat er daadwerkelijk sprake is van een levenslange match. Via een wensenlijst krijgen we inzicht in jouw levensstijl, gewoonten, belangstelling, etc. Je levensstijl heeft een kleur:

PAARS      je houdt van een relaxte levensstijl
ORANJE   je houdt van plezier maken
GROEN     je houd van een actieve levensstijl

Ook honden krijgen na testen en observatie een kleur (ook Paars – Oranje – Groen) die bij de persoonlijkheid, gewoonten en interesses van het dier hoort. Elke kleur wordt onderverdeeld in 3 typen. In totaal zijn er 9 typen.

Lees hier meer over het gedrag van de honden en katten.

Legitimiteit

Er zijn meer succesvolle adopties voor honden en katten gerealiseerd sinds wij dit adoptieprogramma in 2009 hebben geïntroduceerd. Meer levenslange vriendschappen en minder teleurstellingen en meer dieren in een hun passende omgeving waardoor minder dieren retour worden gebracht.

De uit Amerika afkomstige adoptieprogramma’s werden als eerste getest geïmplementeerd en getest door het Dierenzorgcentrum Louterbloemen. In samenwerking met gedragsdeskundigen van Sogno Hondenservices en 4Cats (katten) werden de programma’s vertaald, aangepast en geïntroduceerd in Nederland. Het programma heeft zich in de loop van de jaren bewezen door betere baas-dier-relaties en, direct meetbaar, door minder retour gebrachte dieren. Inmiddels werken ook enkele andere asielen met deze methodiek.

Testen worden door ons zorgvuldig uitgevoerd, maar blijven natuurlijk altijd een momentopname en geven geen garantie voor de troekomst. Wij kunnen niet garanderen dat de uitslag van een test altijd en overal geldt. Uiteraard zijn wij ook niet aansprakelijk voor gevolgen die onverhoopt mochten voortvloeien uit beslissingen, gedragingen of nalaten, gebaseerd op de inhoud van een test.

Zoek je maatje

In het Dierenzorgcentrum ga je met onze gekleurde adoptiefolder op zoek naar het dier, dat je niet alleen qua uiterlijk aanspreekt, maar ook naar het dier met dezelfde kleur. Als je je Soulmate hebt ontmoet krijg je verder uitleg van de verzorgster. Daarna  kun je met de hond aan een riem nader kennismaken op het terrein van het Dierenzorgcentrum.

Adoptieprogramma voor katten

Misschien vind je bij het Dierenzorgcentrum de kat van je dromen maar je weet dan niet wat er allemaal in dat harige kopje omgaat! Zou je het leuk vinden om iets van de persoonlijkheid en de gewoonten van het dier te weten voordat je het meeneemt naar huis.

Het Meet Your Match adoptieprogramma is het enige programma dat de persoonlijkheid en interesses van een kat test en zoekt naar een baas met dezelfde persoonlijkheid en interesses zodat er daadwerkelijk sprake is van een levenslange match. Via een wensenlijst krijgen we inzicht in jouw levensstijl, gewoonten, belangstelling, etc.  Je levensstijl heeft een kleur :

PAARS      je houdt van een relaxte levensstijl
ORANJE   je houdt van plezier maken
GROEN     je houd van een actieve levenstijl

Ook katten krijgen na testen en observatie een kleur (ook Paars – Oranje – Groen) die bij de persoonlijkheid, gewoonten en interesses van het dier hoort. Elke kleur wordt onderverdeeld in 3 typen. In totaal zijn er 9 typen. Lees hier meer over het gedrag van katten.

Zoek je maatje

In het Dierenzorgcentrum ga je met onze gekleurde adoptiefolder op zoek naar het dier, dat je niet alleen qua uiterlijk aanspreekt, maar ook naar het dier met dezelfde kleur. Als je je Soulmate hebt ontmoet krijg je verder uitleg van de verzorgster. Daarna  kun je met de kat in een kattenverblijf nader kennismaken.

Legitimiteit

Er zijn meer succesvolle adopties voor honden en katten gerealiseerd sinds wij dit adoptieprogramma in 2009 hebben geïntroduceerd. Meer levenslange vriendschappen en minder teleurstellingen en meer dieren in een hun passende omgeving waardoor minder dieren retour worden gebracht.

De uit Amerika afkomstige adoptieprogramma’s werden als eerste getest geïmplementeerd en getest door het Dierenzorgcentrum Louterbloemen. In samenwerking met gedragsdeskundigen van Sogno Hondenservices en 4Cats (katten) werden de programma’s vertaald, aangepast en geïntroduceerd in Nederland. Het programma heeft zich in de loop van de jaren bewezen door betere baas-dier-relaties en, direct meetbaar, door minder retour gebrachte dieren. Inmiddels werken ook enkele andere asielen met deze methodiek.

Testen worden door ons zorgvuldig uitgevoerd, maar blijven natuurlijk altijd een momentopname en geven geen garantie voor de toekomst. Wij kunnen niet garanderen dat de uitslag van een test altijd en overal geldt. Uiteraard zijn wij ook niet aansprakelijk voor gevolgen die onverhoopt mochten voortvloeien uit beslissingen, gedragingen of nalaten, gebaseerd op de inhoud van een test.

Wil je een dier adopteren?

Heb je het dier van je dromen gevonden en wil je dit asieldier adopteren? Dan hebben we een geldig legitimatiebewijs nodig.

De plaatsing van een dier wordt onder voorwaarden aangegaan.

Onze dieren worden geplaatst onder medische garantie.

Als het dier ziek is
Heeft uw asieldier medische klachten binnen 14 dagen nadat u het dier uit het Dierenzorgcentrum heeft meegenomen dan kunt u op basis van onze medische garantie de kosten van een dierenarts vergoed krijgen. Daartoe dient u eerst contact op te nemen met het Dierenzorgcentrum en vraag éérst om een doorverwijsformulier. Het formulier wordt door ons naar de dierenarts gefaxt. Ga je naar je eigen dierenarts dan is de vergoeding 60%. Ga je zonder doorverwijsformulier dan worden de kosten niet vergoed.

Als je het dier teruggeeft
Binnen 2 weken – 100% geld retour, minus € 10,00

Na 2 weken tot 3 maanden – 0% geld retour, geen afstandskosten

Na 3 maanden – 0% geld retour, wel afstandskosten

Alle honden en katten ontvangen een chip. Het chipnummer wordt geregistreerd op naam van het Dierenzorgcentrum. Word je de nieuwe eigenaar van het dier? Dan wordt de chip automatisch na de proefperiode van twee weken op jouw naam overgeschreven.

Als nieuw baasje van een asielhond of -kat ontvangt je na 4-6 weken bezoek of wordt je gebeld door een nazorgvrijwilliger. Aan de hand van een vragenlijst wordt samen bepaald of het plaatsingsproces goed is verlopen, of het goed gaat met het dier en of hulp of advies nodig is.

Na 2 weken wordt een Evaluatieformulier gezonden per email of per post met vragen betreffende de adoptieprogramma’s Kijk Het Klikt of Meet Your Match. De antwoorden geven ons een goed beeld van de uitslag van de test

Na 4 tot 6 weken bezoek of wordt u gebeld door een nazorgvrijwilliger. Aan de hand van een vragenlijst wordt nagegaan of het plaatsingsproces goed is verlopen en of het goed gaat met het dier en of hulp of advies nodig is. Deze vragenlijst helpt ons ook het plaatsingsproces te bewaken en te verbeteren.

Eventuele vragen of problemen die tijdens het bezoek aan de orde komen worden door de nazorgvrijwilliger voorgelegd aan de senior dierenverzorgster. Na intern overleg neemt een medewerker van het Dierenzorgcentrum daarna contact op om samen de beste oplossing voor het dier te kiezen.

Voor een professioneel advies laat het Dierenzorgcentrum zich bijstaan door professionele externe deskundigen, zoals door gediplomeerde gedragsdeskundigen voor honden, katten of andere dieren.

Tarieven 2023 – incl BTW

HOND  (gevaccineerd en gechipt) zie punt 3.
€ 200,00 Plaatsing – Hond
€ 150,00 Plaatsing – Hond, senior, ouder dan 7 jaar.
€ 250,00 Plaatsing – Pup, tot en met 6 maanden)

KAT  (gevaccineerd en gechipt) zie punt 3
€ 130,00 Plaatsing – Kat
€ 100,00 Plaatsing – Kat, senior, ouder dan 10 jaar
€ 175,00 Plaatsing – Kitten, tot en met 5 maanden) zie punt 2.

KONIJNEN 
RAM – gecastreerd en gevaccineerd. Zie punt 4+5
VOEDSTER – enkel gevaccineerd

€ 65,00 Ram
€ 35,00 Voedster

KNAAGDIER  zie punt 3.
€ 25,00 Plaatsing

VOGEL  zie punt 3
€ 25,00 Plaatsing

  1. Honden en katten worden gevaccineerd en gechipt.
  2. Katten > 5 maanden, zowel katers als poezen, worden gecastreerd.
  3. Daarnaast worden de dieren ontwormt en ontvlooit en zijn de dieren onderzocht door een dierenarts.
  4. Konijnen worden gevaccineerd. Myxomatose, VHD 1 en VHD 2
  5. Rammen worden gecastreerd.

ICG – Voorlichting

De bijsluiters van de stichting LICG geven betrouwbare informatie over het gedrag en verzorging voor ieder huisdier. Zie onder andere de gewenste huisvesting en de voeding. Daarnaast ook informatie over ziekten en erfelijke aandoeningen, risico’s bij het hanteren van het dier, de benodigde ervaring en een inzicht in de kosten die het houden van het dier met zich meebrengt.

PVH – Voorlichting

Het Platform Verantwoord Huisdierenbezit richt zich op het bevorderen van het welzijn van huisdieren. Op hun symposia dragen ze kennis over en ontwikkelen ze nieuwe inzichten over het welzijn van huisdieren. Dierenzorgcentrum Louterbloemen neemt deel aan deze symposia.

Het verhaal van Pip

Zonder uw hulp zou Pip het nooit hebben gered.

Pip liep gedumpt kreupel langs een dijk. Haar voorpoot (r) zat in het verband. Het zag er vies uit. De dierenambulance bracht ze naar het dierenziekenhuis. Ze had een zwaar verwaarloosde gebroken poot. Ondanks intensieve medische zorg moest Pip haar poot missen. Na revalidatie werd Pip geadopteerd en leidt nu een pijnloos en gelukkig leven. Uw steun gaf Pip een nieuwe toekomst.

Het verhaal van Pip

Zonder uw hulp zou Pip het nooit hebben gered.

Pip liep gedumpt kreupel langs een dijk. Haar voorpoot (r) zat in het verband. Het zag er vies uit. De dierenambulance bracht ze naar het dierenziekenhuis. Ze had een zwaar verwaarloosde gebroken poot. Ondanks intensieve medische zorg moest Pip haar poot missen. Na revalidatie werd Pip geadopteerd en leidt nu een pijnloos en gelukkig leven. Uw steun gaf Pip een nieuwe toekomst.

Het leukste dier

Welke dier is het leukst?

Misschien vind je bij het Dierenzorgcentrum de hond of kat van je dromen, maar dan weet dan je nog niet wat er allemaal in dat harige kopje omgaat. Zou je het niet leuk vinden om iets van de persoonlijkheid en de gewoonten van het dier te weten voordat je het dier meeneemt?

Welke dier past bij jou?

Onze adoptieprogramma’s helpen je om die hond of kat te vinden die past bij je levensstijl. Een mooi begin van een levenslange vriendschap…

Jouw type?

Voor zowel de hond als de kat wordt met behulp van het adoptieprogramma en door observatie vastgesteld welke persoonlijkheid, gewoonten en interesses het dieren hebben..

Deze informatie stelt vast tot welke van de 3 hoofdtypen het dier behoort.

Een hoofdtype is weer onderverdeeld in 3 persoonlijkheden. Jouw type zit er vast bij, misschien een Bezige Bij, een Muurbloem, of een Feestbeest, etc

Karakter en gedrag

Het Dierenzorgcentrum streeft bij herplaatsing naar een optimale baas-hondrelatie. Daarom wordt bij ontvangst van zowel zwerf- als afstandshonden een uitgebreide gedragstatus aangelegd om inzicht te krijgen in het karakter en gedrag van de hond.

Professionele begeleiding en training

De gedragsstatussen van honden met ongewenst gedrag worden besproken door een gediplomeerde en ALPHA erkende hondengedragstherapeute met de medewerksters van het Dierenzorgcentrum. .Het Dierenzorgcentrum werkt hiervoor samen met Iné van den Ende, de eigenares van SOGNO Honden Services. Zij adviseert met welke methode begeleid en getraind gaat worden.

Positieve beïnvloeding

Onze in gedragscorrectie getrainde medewerksters gaan op een positieve en opvoedende wijze met het advies en de hond aan het werk totdat de gewenste gedragsverandering is bereikt

Begeleiding en training

Zowel voor particulieren als voor beroepsmatig betrokkenen verzorgt SOGNO Honden Services, onder andere, therapeutisch advies, begeleiding, trainingen en lezingen.

Voor meer informatie:
Website: www.sognoservices.nl
e-mail: sognohondenservices@hotmail.com
tel: 06-54786023

Karakter en gedrag

Zodra een kat het Dierenzorgcentrum binnenkomt worden direct gegevens over zijn gedrag vastgelegd. Na een aantal dagen wordt de kat getest als onderdeel van het adoptieprogramma. Deze observatie geeft een eerste indruk welke persoonlijkheid, gewoonten en interesses het dier heeft.

Professionele begeleiding en training

Op het moment dat de kat heel angstig of niet gesocialiseerd is wordt er een behandelplan opgesteld in samenwerking met kattengedragsdeskundige Miranda Geerlings van 4cats.

Positieve beïnvloeding

Onze medewerkers volgen het behandelplan en het dagelijkse verrijkingsprogramma en nemen de tijd om gedragsverandering te bewerkstelligen.

Begeleiding na plaatsing

Het adoptieprogramma Meet Your Match voorspelt hoe een kat de eerste paar weken op nieuwe prikkels zal reageren. De nieuwe eigenaar ontvangt dan ook een handout met advies hoe de kat tijdens de spannende plaatsingsperiode te begeleiden. Bij problemen kan advies worden gevraagd aan het Dierenzorgcentrum.

Voor meer informatie:
Website: www.4cats.nl
e-mail: info@4cats.nl
tel.: 06-195 055 70

Kattentypen

De test voor Katten: 

Hondentypen

De test voor Honden: