Dierenambulance

Dierenambulance 06 17003200

Zie je een zwervend of gewond dier? Bel dan 06 1700 3200
Zie je een dood huisdier? Bel 06 1700 3200
Zie je een dood in het wild levend dier? Bel gemeente 14078
Dierenmishandeling? Bel 144

De Dierenambulance tel: 06 17003200 helpt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar zwervende, zieke of gewonde dieren in Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht.

Samengevat zijn dit gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen, knaagdieren en volièrevogels, maar ook in het wild levend levende dieren zoals egels, vleermuizen, etc.

Wat gebeurt er daarna?
Is het dier gewond of ziek dat wordt het eerst naar een dierenarts gebracht. Is de eigenaar van het dier onbekend dan wordt het opgenomen in het Dierenzorgcentrum. Andere dan gezelschapsdieren worden ondergebracht in een gespecialiseerde opvang.

Gevonden gezelschapsdieren worden gecontroleerd op microchip. Na opname in het Dierenzorgcentrum worden ze geregistreerd en gemeld op verschillende websites voor vermiste en gevonden dieren, zoals Amivedi en Mijn Dier is Zoek. Meldt de eigenaar van het dier zich niet binnen de wettelijke 14 dagen bewaartijd dan gaat het Dierenzorgcentrum op zoek naar een nieuw baasje.

Tarieven Dierenambulance 2023

€ 35,00 vaste ritprijs  (dagtarief 08:30 – 22:30)
€ 40,00 vaste ritprijs  (nachttarief 22:30 – 08:30)

€ 15,00 toeslag bij niet contante afrekening€ 1,00 toeslag per km buiten werkgebied     

Meer informatie

Overleden gezelschapsdieren

Is het gevonden dier overleden dan wordt geprobeerd de eigenaar te achterhalen door het uitlezen van een eventuele chip. Het dier wordt vervolgens gevonden gemeld op de websites voor vermiste en gevonden dieren. Het dier wordt minimaal veertien dagen gekoeld bewaard. Meldt de eigenaar zich dan helpen wij een keuze te maken voor het afscheid. Wij kunnen het vervoer verzorgen van een dier naar zijn laatste rustplaats, zoals bijvoorbeeld een huisdierencrematorium

Loslopende katten
Als de dierenambulance een melding krijgt van een vermoedelijke zwerfkat gaan ze ter plaatse kijken of de kat is gechipt. Heeft de kat geen chip en is het dier in goede conditie dan krijgt de kat een halsbandje om. Op het bandje staat dat het vermoedelijk een zwerver is. De eigenaar wordt gevraagd contact op te nemen met het telefoonnummer op het bandje.

Wordt er na 3 dagen niet gereageerd dan is het vermoedelijk een zwerver. De Dierenambulance haalt de kat op en brengt die naar het Dierenzorgcentrum. Het centrum meldt het dier als gevonden op websites voor vermiste en gevonden dieren, zoals Amivedi en Mijn Dier is Zoek en ook op Facebook van Louterbloemen. 

Wordt er binnen 3 dagen wel door de eigenaar gebeld dan neemt de Dierenambulance de kat niet mee en adviseert de eigenaar de kat te laten chippen. Als het voorval zich herhaalt volgt de dierenambulance bovenstaande procedure opnieuw. Is daarbij sprake van medische nood of ernstige verwaarlozing dan wordt een melding aan de Dierenpolitie gemaakt.

Verwilderde katten   (NTR – Trap Neuter en Release)

Vangkooien worden in overleg met Stichting Zwerfkatten Rijnmond geplaatst.  In overleg worden de gevangen katten gecastreerd, krijgen een eartip en worden teruggeplaatst in hun territorium, omdat het territorium anders door andere katten worden ingenomen.

Dierentaxi

Is het reizen met je huisdier een probleem?

Als reizen met je huisdier een probleem is, dan is de dierentaxi een uitkomst. De Dierentaxi brengt je samen naar een dierenarts, een bezoekadres, een trimsalon, zelfs naar een uitlaatplek.

Reserveer de taxi minstens 1 dag van tevoren: Bel 06 1700 3200

De dierentaxi rijdt van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 15:00 uur. Andere tijden uitsluitend op afspraak.

In de gemeenten: Alblasserdam. Dordrecht. Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht (Drechtsteden).

Tarieven Dierentaxi 2023

€ 35,00  dagtarief
€ 40,00  nachttarief

Korting met Taxipas:
€ 2,50  korting voor 1e rit
€ 3,00 korting voor 2e rit
€ 3,50 korting voor 3e rit
€ 4,00 korting voor 4e rit

€ 1,00 extra per km buiten het werkgebied – (maximaal 25 km buiten het werkgebied)

Voorwaarden

  • vervoer van dier met eigen middelen
  • er kan maximaal 1 persoon meereizen
  • parkeerkosten komen bij de ritprijs
  • betaling contant of per pin

Neem contact met ons op!

We beantwoorden graag al je vragen! Neem vrijblijvend contact met ons op

Dier vermist

Mijn dier wordt vermist 

Is je hond, kat of ander gezelschapsdier spoorloos. Meld de vermissing op één van onderstaande landelijke websites. Bij Amivedi kun je ook posters maken om in je omgeving te verspreiden.  

Website – Mijn dier is zoek          

Website – Amivedi                            

Website – Dierencentrale

Op onze Facebook pagina kun je doorlopend binnengebrachte dieren volgen

Facebook – DZC  Louterbloemen        

 

TIP ……Maak van u dier geen spoorzoeker, laat het chippen én registeren.

Het verhaal van Knabbel en Nijntje

Zonder uw hulp zouden Knabbel en Nijntje het nooit hebben gered.

Kinderen wandelen over een bospad en zien plots twee konijntje rondhuppelen.Tamme konijntjes overleven niet in het wild.De achteropkomende ouders bellen de dierenambulan-ce die de konijntjes vangt. Ze maken melding van de vondst, maar een baasje meldt zich niet. We noemen ze Knabbel en Nijntje. Het duurt door de zomerdrukte best wel lang voordat ze worden geplaatst. Uw hulp bij kost en inwoning gaf ze een nieuwe kans.

Het verhaal van Knabbel en Nijntje

Zonder uw hulp zouden Knabbel en Nijntje het nooit hebben gered.

Kinderen wandelen over een bospad en zien plots twee konijntje rondhuppelen.Tamme konijntjes overleven niet in het wild.De achteropkomende ouders bellen de dierenambulan-ce die de konijntjes vangt. Ze maken melding van de vondst, maar een baasje meldt zich niet. We noemen ze Knabbel en Nijntje. Het duurt door de zomerdrukte best wel lang voordat ze worden geplaatst. Uw hulp bij kost en inwoning gaf ze een nieuwe kans.

Dierenambulance
Word club van 100 lid
Dierentaxi
Dier vermist
Werkgebied
Winkel