06 1700 3200

Doneren

Home/Doneren
Doneren

Zonder donaties staan de dieren in de kou

Sommige dieren komen in zorgwekkende toestand binnen door mishandeling, ongeval of ziekte en vereisen direct medisch handelen.

Het hoofddoel van het Dierenzorgcentrum Louterbloemen is hulp verlenen aan noodlijdende en hulpbehoevende dieren. Sommige dieren komen in zorgwekkende toestand binnen door mishandeling, ongeval of ziekte en vereisen direct medisch handelen. Om direct hulp te kunnen verlenen, zonder eerst in ons kasboek te hoeven kijken, hebben we een Noodpotje. Maar ook Noodpotjes raken leeg.

Soorten donaties

Dieren vragen niet om zwerver te worden. Toch vangt het Dierentehuis doorlopend dieren op. Ze krijgen aandacht en goede verzorging en worden weer in conditie gebracht. Daarna gaan we op zoek naar een nieuw thuis. Een nieuwe toekomst tegemoet.

Medische behandeling van zwerfdieren wordt nooit uitgesteld om financiële redenen. Louterbloemen is er sinds 1930 samen met jou in geslaagd, ad-hoc oplossingen voor medische noodzakelijke behandeling te vinden. Jouw steun brengt rust bij het zoeken naar directe financiële oplossingen.

Het hoofddoel van het Dierenzorgcentrum Louterbloemen is hulp verlenen aan noodlijdende en hulpbehoevende dieren. Sommige dieren komen in zorgwekkende toestand binnen door mishandeling, verwaarlozing, ongeval of ziekte en vereisen direct medisch handelen. Om direct hulp te kunnen verlenen, zonder eerst in ons kasboek te hoeven kijken, hebben we een Noodpotje. Maar zonder je hulp raakt ons Noodpotje leeg.

Naast directe steun voor de medische behandeling van asieldieren hebben wij ook steun nodig voor middelen, materialen en projecten zoals die worden afgebeeld en toegelicht.

Denkt u hierbij aan kittenmelk, spenen, verzorgings- en nestelmateriaal met af en toe een snack en een speeltje.

U kunt belastingvriendelijk aan ons schenken, omdat wij als goed doel een ANBI-status hebben. De fiscus ondersteunt het schenken aan goede doelen.  

Uw gift is hierdoor meer waard. Voorheen was een notariële akte vereist, maar nu kunt u dit direct met ons regelen. Voorwaarde is wel dat het om een periodieke gift van minimaal vijf jaar gaat.  

Het is mogelijk een geldbedrag of voorwerp achter te laten voor de Stichting Dordrechts Dierentehuis. Het legaat wordt, voordat het wordt verdeeld, in mindering gebracht op de erfenis en komt geheel belastingvrij ten goede aan het Dierenzorgcentrum

De Vereniging Dordrechts Dierentehuis werd op 19 mei 1930 opgericht. Gestart werd op de Oranjelaan. Al die jaren steunen bedrijven en organisaties het “Asiel”. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot Dierenzorgcentrum Louterbloemen

Het inzamelen van oude kleding, textiel en schoenen is een klein gebaar, maar veel waard voor dieren in nood.

Al uw kleding, textiel en schoenen die u niet meer nodig heeft, ontvangen wij graag voor hulp aan dieren in nood. De gebruikte kleding, textiel en schoenen mogen kapot zijn, maar wel graag schoon en in dichtgebonden zakken.

Het Dierenzorgcentrum Louterbloemen ligt in het midden van Dordrecht West en vangt sinds 1930 zwerfdieren op uit de 6 Drechtsteden. Jaarlijks worden ruim 700 huisdieren opgevangen. Met 5 dierenambulances rukken wij ruim 4500 keer per jaar uit voor huisdieren en voor in het wild levende dieren. De dieren krijgen medische zorg, worden weer in conditie gebracht en vervolgens zoeken wij een nieuwe baas. In het wild levende dieren worden na gespecialiseerde opvang teruggezet in de natuur.

We werken met 130 vrijwilligers, maar ook met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en jongeren met een beperking vinden een veilige werkomgeving.

We hebben hulp nodig. Steun ons werk en help de dieren.

Jaarlijks kunt u een bedrag naar keuze schenken.

Als u uw logo upload vermelden wij uw bedrijf op onze ere muur.

Neem contact met ons op!

We beantwoorden graag al je vragen! Neem vrijblijvend contact met ons op

Het verhaal van Sam

Zonder uw hulp zou Sam het nooit hebben gered.

De dierenambulance brengt een gevonden kitten met twee gebroken achterpootjes naar de dierenarts. Laat op de avond belt de dierenarts ons. Om de breuken in beide pootjes te herstellen moeten röntgenfoto’s worden gemaakt en pinnetjes worden gezet. Sam, zoals we hem noemden moet daarvoor een paar dagen worden opgenomen. Door uw steun kon Sam direct worden behandeld en heeft daardoor een nieuwe toekomst.

Het verhaal van Sam

Zonder uw hulp zou Sam het nooit hebben gered.

De dierenambulance brengt een gevonden kitten met twee gebroken achterpootjes naar de dierenarts. Laat op de avond belt de dierenarts ons. Om de breuken in beide pootjes te herstellen moeten röntgenfoto’s worden gemaakt en pinnetjes worden gezet. Sam, zoals we hem noemden moet daarvoor een paar dagen worden opgenomen. Door uw steun kon Sam direct worden behandeld en heeft daardoor een nieuwe toekomst.

Jouw Project
Noodpotje
Medische hulp
Dierenwensen
Ik word Donateur
Periodieke schenking
Legaten
Sponsoren
Kleding inzamelen
Dieren in Nood
Word club van 100 lid
Go to Top