06 1700 3200

Adoptie honden

Home/Gedrag huisdier/Adoptie honden

Adoptieprogramma voor Honden

Misschien vind je bij het Dierenzorgcentrum de hond van je dromen maar je weet dan niet wat er allemaal in dat harige kopje omgaat! Zou je het leuk vinden om iets van de persoonlijkheid en de gewoonten van het dier te weten voordat je het meeneemt naar huis?

Het Kijk, Het Klikt! adoptieprogramma is het enige programma dat de persoonlijkheid en interesses van een hond test en zoekt naar een baas met dezelfde persoonlijkheid en interesses zodat er daadwerkelijk sprake is van een levenslange match. Via een wensenlijst krijgen we inzicht in jouw levensstijl, gewoonten, belangstelling, etc. Je levensstijl heeft een kleur:

PAARS      je houdt van een relaxte levensstijl
ORANJE   je houdt van plezier maken
GROEN     je houd van een actieve levensstijl

Ook honden krijgen na testen en observatie een kleur (ook Paars – Oranje – Groen) die bij de persoonlijkheid, gewoonten en interesses van het dier hoort. Elke kleur wordt onderverdeeld in 3 typen. In totaal zijn er 9 typen.

PAARS       Boezemvriend – Luiwammes – Bolleboos

Paarse Honden

ORANJE   Muurbloempje – Clown, Bezige Bij

Oranje Honden

GROEN     Feestbeest – Vrijbuiter – Actieveling

Groene Honden

Zoek je maatje

In het Dierenzorgcentrum ga je met onze gekleurde adoptiefolder op zoek naar het dier, dat je niet alleen qua uiterlijk aanspreekt, maar ook naar het dier met dezelfde kleur. Als je je Soulmate hebt ontmoet krijg je verder uitleg van de verzorgster. Daarna  kun je met de hond aan een riem nader kennismaken op het terrein van het Dierenzorgcentrum.

Legitimiteit

Er zijn meer succesvolle adopties voor honden en katten gerealiseerd sinds wij dit adoptieprogramma in 2009 hebben geïntroduceerd. Meer levenslange vriendschappen en minder teleurstellingen en meer dieren in een hun passende omgeving waardoor minder dieren retour worden gebracht.

De uit Amerika afkomstige adoptieprogramma’s werden als eerste getest geïmplementeerd en getest door het Dierenzorgcentrum Louterbloemen. In samenwerking met gedragsdeskundigen van Sogno Hondenservices en 4Cats (katten) werden de programma’s vertaald, aangepast en geïntroduceerd in Nederland. Het programma heeft zich in de loop van de jaren bewezen door betere baas-dier-relaties en, direct meetbaar, door minder retour gebrachte dieren. Inmiddels werken ook enkele andere asielen met deze methodiek.

Testen worden door ons zorgvuldig uitgevoerd, maar blijven natuurlijk altijd een momentopname en geven geen garantie voor de troekomst. Wij kunnen niet garanderen dat de uitslag van een test altijd en overal geldt. Uiteraard zijn wij ook niet aansprakelijk voor gevolgen die onverhoopt mochten voortvloeien uit beslissingen, gedragingen of nalaten, gebaseerd op de inhoud van een test.

Ga naar de bovenkant