Loading...

Welkom bij Louterbloemen! 

Waar ben je naar opzoek?

Vind gemakkelijk waar je naar op zoek bent!

Adopteer een dier

Onze adoptieprogramma’s helpen je om die hond of kat te vinden die past bij je levensstijl. Een mooi begin van een levenslange vriendschap.

Jouw dier in pension

Jouw huisdier in ons pension? Onze tarieven zijn zeer vriendelijk en de opbrengsten uit het pension gaan naar onze asieldieren.

Doneren

Er zijn veel verschillende manieren om te doneren! We zijn mega dankbaar voor iedere donatie!

Dierenambulance

Helpt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar zwervende, zieke of gewonde huis- en in het wild levende dieren in de Drechtsteden.

Over Louterbloemen

Doelstelling van het Dierenzorgcentrum Louterbloemen is hulpverlening aan noodlijdende en hulpbehoevende dieren. Het tijdelijk opvangen, verzorgen en herplaatsen van dieren en het geven van voorlichting over dierenwelzijn. Daarnaast biedt Louterbloemen een keur aan diensten, zoals een 24/7 dierenambulancedienst voor dieren in nood, een dierentaxi, pension met dagopvang voor huisdieren, testen en trainen van honden, een trimsalon met self wash en maatschappelijke werkplekken. Door samenwerking is Louterbloemen verzekerd van 24/7 medische zorg voor dieren.

Meldingen, evenementen en nieuws

We organiseren regelmatig leuke evenementen voor jong en oud!

Meldingen

Onder begeleiding van een gediplomeerd gedragsdeskundige ga je werken aan het ongevoeliger maken van je hond voor bepaalde geluids- en omgevingsprikkels.

Meld je aan voor de eerste data 10 of 24 oktober voor de cursus Vuurwerkangst bij Louterbloemen in Dordrecht bij: www.hondencampus.nl

Evenementen

Durf je tussen 12:00 en 15:00 naar

Louterbloemen in de Celsiustraat te komen en:

  • Spinnenwebben te knutselen
  • Griezeltocht door het bos te maken
  • De vrolijke heks te bezoeken
  • Broodje Knak met bloedsaus te eten
  • Halloween sminken
  • Ritje met de dierenambulance

Nieuws

Afleiding en natuurlijk gedrag van honden worden in het asiel uitgedaagd door uitbreiding van de speelweiden met verschillen in niveau, materialen,
met schuilmogelijkheden en zand- en waterbakken. Het werk wordt in delen uitgevoerd.

Het verhaal van Pip

Zonder uw hulp zou Pip het nooit hebben gered.

Pip liep gedumpt kreupel langs een dijk. Haar voorpoot (r) zat in het verband. Het zag er vies uit. De dierenambulance bracht ze naar het dierenziekenhuis. Ze had een zwaar verwaarloosde gebroken poot. Ondanks intensieve medische zorg moest Pip haar poot missen. Na revalidatie werd Pip geadopteerd en leidt nu een pijnloos en gelukkig leven. Uw steun gaf Pip een nieuwe toekomst.