Dierenambulance

Dierenambulance 06 17003200

Zie je een zwervend of gewond dier? Bel dan 06 1700 3200
Zie je een dood huisdier? Bel 06 1700 3200
Zie je een dood in het wild levend dier? Bel gemeente 14078
Dierenmishandeling? Bel 144

De Dierenambulance tel: 06 17003200 helpt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar zwervende, zieke of gewonde dieren in Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht.

Samengevat zijn dit gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen, knaagdieren en volièrevogels, maar ook in het wild levend levende dieren zoals egels, vleermuizen, etc.

Wat gebeurt er daarna?
Is het dier gewond of ziek dat wordt het eerst naar een dierenarts gebracht. Is de eigenaar van het dier onbekend dan wordt het opgenomen in het Dierenzorgcentrum. Andere dan gezelschapsdieren worden ondergebracht in een gespecialiseerde opvang.

Gevonden gezelschapsdieren worden gecontroleerd op microchip. Na opname in het Dierenzorgcentrum worden ze geregistreerd en gemeld op verschillende websites voor vermiste en gevonden dieren, zoals Amivedi en Mijn Dier is Zoek. Meldt de eigenaar van het dier zich niet binnen de wettelijke 14 dagen bewaartijd dan gaat het Dierenzorgcentrum op zoek naar een nieuw baasje.

Wat gebeurt met overleden dieren?
Louterbloemen beschikt over een koel- en afscheidsruimte voor een respectvol afscheid en werkt samen met regionale crematoria, zoals het Huisdieren Crematorium in Alblasserdam en Het Hoekse Hof in Numansdorp.

Gevonden gezelschapsdieren worden gecontroleerd op microchip. Na opname in het Dierenzorgcentrum worden ze geregistreerd en gemeld op verschillende websites voor vermiste en gevonden dieren, zoals Amivedi en Mijn Dier is Zoek. Meldt de eigenaar van het dier zich niet binnen de wettelijke 14 dagen bewaartijd dan gaat het Dierenzorgcentrum op zoek naar een nieuw baasje.

Tarieven Dierenambulance 2023

€ 36,00 vaste ritprijs (dagtarief 08:30 – 22:30)
€ 41,00 vaste ritprijs (nachttarief 22:30 – 08:30)

€ 15,00 toeslag bij niet contante afrekening

€1,00 toeslag per km buiten werkgebied

Werkgebied Dierenzorgcentrum & Ambulance Louterbloemen

Gemeentes binnen het afgebeelde werkgebied hebben diensten en extra faciliteiten voor hun bewoners betreffende Dieren noodhulp en Dierenwelzijn uitbesteed aan het Dierenzorgcentrum Louterbloemen. De diensten richten zich op gezelschapsdieren en in het wild levende dieren en bestaan, onder meer, uit het vervoeren, opvangen, registreren, herenigen dan wel herplaatsen van gevonden dieren. Het opnemen van afstandsdieren. Het verzamelen en afvoeren van dode dieren en het ondersteunen bij gemeentelijke en/of regionale calamiteiten.

Overleden gezelschapsdieren

Is het gevonden dier overleden dan wordt geprobeerd de eigenaar te achterhalen door het uitlezen van een eventuele chip. Het dier wordt vervolgens gevonden gemeld op de websites voor vermiste en gevonden dieren. Het dier wordt minimaal veertien dagen gekoeld bewaard. Meldt de eigenaar zich dan helpen wij een keuze te maken voor het afscheid. Wij kunnen het vervoer verzorgen van een dier naar zijn laatste rustplaats, zoals bijvoorbeeld een huisdierencrematorium

Loslopende katten
Als de dierenambulance een melding krijgt van een vermoedelijke zwerfkat gaan ze ter plaatse kijken of de kat is gechipt. Heeft de kat geen chip en is het dier in goede conditie dan krijgt de kat een halsbandje om. Op het bandje staat dat het vermoedelijk een zwerver is. De eigenaar wordt gevraagd contact op te nemen met het telefoonnummer op het bandje.

Wordt er na 3 dagen niet gereageerd dan is het vermoedelijk een zwerver. De Dierenambulance haalt de kat op en brengt die naar het Dierenzorgcentrum. Het centrum meldt het dier als gevonden op websites voor vermiste en gevonden dieren, zoals Amivedi en Mijn Dier is Zoek en ook op Facebook van Louterbloemen. 

Wordt er binnen 3 dagen wel door de eigenaar gebeld dan neemt de Dierenambulance de kat niet mee en adviseert de eigenaar de kat te laten chippen. Als het voorval zich herhaalt volgt de dierenambulance bovenstaande procedure opnieuw. Is daarbij sprake van medische nood of ernstige verwaarlozing dan wordt een melding aan de Dierenpolitie gemaakt.

Verwilderde katten   (NTR – Trap Neuter en Release)

Vangkooien worden in overleg met Stichting Zwerfkatten Rijnmond geplaatst.  In overleg worden de gevangen katten gecastreerd, krijgen een eartip en worden teruggeplaatst in hun territorium, omdat het territorium anders door andere katten worden ingenomen.

DEAB

Het DZC is door de gemeenten behorende tot de Drechtsteden benoemd tot Dienst van Algemeen Economisch Belang.

Certificatie

Het DZC is gecertificeerd voor vakbekwame opvang en verzorging van honden, katten, vogels en overige zoogdieren. Gewerkt wordt op basis van een Asielprotocol.

Leerwerkbedrijf

Het DZC is erkend als leerwerkbedrijf en biedt daarnaast plaatsen aan kwetsbare groepen voor arbeidstoeleiding en -inpassing voor aansluiting op de arbeidsmarkt.

Calamiteiten

Het DZC ondersteunt gemeenten bij calamiteiten.

Sponsoren

Dierentaxi

Is het reizen met je huisdier een probleem?

Als reizen met je huisdier een probleem is, dan is de dierentaxi een uitkomst. De Dierentaxi brengt je samen naar een dierenarts, een bezoekadres, een trimsalon, zelfs naar een uitlaatplek.

Reserveer de taxi minstens 1 dag van tevoren: Bel 06 1700 3200

De dierentaxi rijdt van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 15:00 uur. Andere tijden uitsluitend op afspraak.

In de gemeenten: Alblasserdam. Dordrecht. Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht (Drechtsteden).

Tarieven Dierentaxi 2023

€ 36,00  dagtarief
€ 41,00  nachttarief

Korting met Taxipas:
€ 36,00              voor 1e rit
€ 33,50 korting voor 2e rit
€ 31,00 korting voor 3e rit
€ 28,50 korting voor 4e rit

€ 1,00 extra per km buiten het werkgebied – (maximaal 25 km buiten het werkgebied)

Voorwaarden

  • vervoer van dier met eigen middelen
  • er kan maximaal 1 persoon meereizen
  • parkeerkosten komen bij de ritprijs
  • betaling contant of per pin

 

Naar de Dierenarts

Je gaat zelf mee met je dier naar de dierenarts en wordt samen thuis gebracht. Vergeet niet medicijnen en documenten, zoals het entingsboekje mee te nemen. De chauffeur bepaalt of hij blijft wachten of tussentijds andere ritten uitvoert.

Naar de Trimsalon

Je gaat zelf mee met je dier naar de trimsalon en wordt samen thuisgebracht. De Dierentaxi gaat alleen met je dier naar de trimsalon en brengt het weer thuis. Het tijdstip van ophalen wordt met afgesproken.

Naar het Pension- of Opvangadres

Je gaat zelf mee met je dier naar het opvang- of pensionadres. Samen wordt je weer opgehaald op de afgesproken datum en tijdstip. De Dierentaxi gaat alleen met je dier naar het opvang- of pensionadres. Het dier wordt weer opgehaald op de afgesproken datum en tijdstip

Naar het Asiel

U gaat zonder dier naar het asiel en adopteert een asieldier. U gaat zelf mee met uw dier naar het asiel om afstand te doen

Frisse neus halen

Je gaat zelf mee met uw dier om het in een gekozen gebied te wandelen. Samen wordt je weer opgehaald op het afgesproken tijdstip.

Op Bezoek (visite)

Je gaat zelf mee met je dier naar het bezoekadres. Samen wordt je weer opgehaald op het afgesproken tijdstip

Naar het Crematorium

In overleg vervoert de Dierentaxi je samen met je overleden huisdier respectvol naar het Dierencrematorium. Belt u ons 06 17003200

Overige ritten

Je kunt altijd een beroep doen op onze expertise en mogelijkheden als je vervoer voor jezelf en je huisdier nodig hebt.

Uitsluiting

Schade en/of aan ons of derden toegebracht door het dier is voor de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het dier of van diegene die het dier in opdracht van de eigenaar begeleidt. De dierentaxi kan nooit verantwoordelijk gesteld worden voor schade en/of letsel aan de te vervoeren personen, dieren of middelen.

Neem contact met ons op!

We beantwoorden graag al je vragen! Neem vrijblijvend contact met ons op

Dier vermist

Mijn dier wordt vermist 

Is je hond, kat of ander gezelschapsdier spoorloos. Meld de vermissing op één van onderstaande landelijke websites. Bij Amivedi kun je ook posters maken om in je omgeving te verspreiden.  

Website – Mijn dier is zoek          

Website – Amivedi                            

Website – Dierencentrale

Op onze Facebook pagina kun je doorlopend binnengebrachte dieren volgen

Facebook – DZC  Louterbloemen        

 

TIP ……Maak van u dier geen spoorzoeker, laat het chippen én registeren.

Het verhaal van Knabbel en Nijntje

Zonder uw hulp zouden Knabbel en Nijntje het nooit hebben gered.

Kinderen wandelen over een bospad en zien plots twee konijntje rondhuppelen.Tamme konijntjes overleven niet in het wild.De achteropkomende ouders bellen de dierenambulan-ce die de konijntjes vangt. Ze maken melding van de vondst, maar een baasje meldt zich niet. We noemen ze Knabbel en Nijntje. Het duurt door de zomerdrukte best wel lang voordat ze worden geplaatst. Uw hulp bij kost en inwoning gaf ze een nieuwe kans.

Het verhaal van Knabbel en Nijntje

Zonder uw hulp zouden Knabbel en Nijntje het nooit hebben gered.

Kinderen wandelen over een bospad en zien plots twee konijntje rondhuppelen.Tamme konijntjes overleven niet in het wild.De achteropkomende ouders bellen de dierenambulan-ce die de konijntjes vangt. Ze maken melding van de vondst, maar een baasje meldt zich niet. We noemen ze Knabbel en Nijntje. Het duurt door de zomerdrukte best wel lang voordat ze worden geplaatst. Uw hulp bij kost en inwoning gaf ze een nieuwe kans.