06 1700 3200

Het leukste dier

Home/Adopteren van dieren/Het leukste dier

Welke dier is het leukst?

Misschien vind je bij het Dierenzorgcentrum de hond of kat van je dromen, maar dan weet dan je nog niet wat er allemaal in dat harige kopje omgaat. Zou je het niet leuk vinden om iets van de persoonlijkheid en de gewoonten van het dier te weten voordat je het dier meeneemt?

Welke dier past bij jou?

Onze adoptieprogramma’s helpen je om die hond of kat te vinden die past bij je levensstijl. Een mooi begin van een levenslange vriendschap…

Jouw type?

Voor zowel de hond als de kat wordt met behulp van het adoptieprogramma en door observatie vastgesteld welke persoonlijkheid, gewoonten en interesses het dieren hebben..

Deze informatie stelt vast tot welke van de 3 hoofdtypen het dier behoort.

Een hoofdtype is weer onderverdeeld in 3 persoonlijkheden.

Jouw type zit er vast bij, misschien een Bezige Bij, een Muurbloem, of een Feestbeest, etc

Kattentypen

De test voor Katten: 

Meet Your Match

Hondentypen

De test voor Honden: 

Kijk het Klikt!

Karakter en gedrag

Het Dierenzorgcentrum streeft bij herplaatsing naar een optimale baas-hondrelatie. Daarom wordt bij ontvangst van zowel zwerf- als afstandshonden een uitgebreide gedragstatus aangelegd om inzicht te krijgen in het karakter en gedrag van de hond.

Professionele begeleiding en training

De gedragsstatussen van honden met ongewenst gedrag worden besproken door een gediplomeerde en ALPHA erkende hondengedragstherapeute met de medewerksters van het Dierenzorgcentrum. .Het Dierenzorgcentrum werkt hiervoor samen met Iné van den Ende, de eigenares van SOGNO Honden Services. Zij adviseert met welke methode begeleid en getraind gaat worden.

Positieve beïnvloeding

Onze in gedragscorrectie getrainde medewerksters gaan op een positieve en opvoedende wijze met het advies en de hond aan het werk totdat de gewenste gedragsverandering is bereikt

Begeleiding en training

Zowel voor particulieren als voor beroepsmatig betrokkenen verzorgt SOGNO Honden Services, onder andere, therapeutisch advies, begeleiding, trainingen en lezingen.

Voor meer informatie:
Website: www.sognoservices.nl
e-mail: sognohondenservices@hotmail.com
tel: 06-54786023

Karakter en gedrag

Zodra een kat het Dierenzorgcentrum binnenkomt worden direct gegevens over zijn gedrag vastgelegd. Na een aantal dagen wordt de kat getest als onderdeel van het adoptieprogramma. Deze observatie geeft een eerste indruk welke persoonlijkheid, gewoonten en interesses het dier heeft.

Professionele begeleiding en training

Op het moment dat de kat heel angstig of niet gesocialiseerd is wordt er een behandelplan opgesteld in samenwerking met kattengedragsdeskundige Miranda Geerlings van 4cats.

Positieve beïnvloeding

Onze medewerkers volgen het behandelplan en het dagelijkse verrijkingsprogramma en nemen de tijd om gedragsverandering te bewerkstelligen.

Begeleiding na plaatsing

Het adoptieprogramma Meet Your Match voorspelt hoe een kat de eerste paar weken op nieuwe prikkels zal reageren. De nieuwe eigenaar ontvangt dan ook een handout met advies hoe de kat tijdens de spannende plaatsingsperiode te begeleiden. Bij problemen kan advies worden gevraagd aan het Dierenzorgcentrum.

Voor meer informatie:
Website: www.4cats.nl
e-mail: info@4cats.nl
tel.: 06-195 055 70

Ga naar de bovenkant