06 1700 3200

Vrijwilliger Dierenzorgcentrum

Home/Kom je ons helpen?/Vrijwilliger Dierenzorgcentrum

Dierenvrijwilliger m/v

Als Dierenvrijwilliger help je asieldieren door met ze te wandelen, voor te lezen, te spelen, te kroelen, te socialiseren,etc. De dagelijkse werkzaamheden zoals het reinigen van de verblijven horen ook tot het takenpakket van een dierenvrijwilliger.

Vrijwilliger Groenonderhoud m/v

Als vrijwilliger groenonderhoud zorg je, naast ons eigen tuiniersbedrijf, voor het onderhoud van bloemen, plantenbakken, kruidentuin, struiken en gras binnen het terrein en de gebouwen van het Dierenzorgcentrum.  De aanwezig kruiden en planten verrijken het verblijf van dieren in het Dierenzorgcentrum.

Vrijwilliger Nazorg m/v

Als nazorgvrijwilliger bezoek je na 4-6 weken geplaatste asieldieren en hun baasje. Tijdens het bezoek wordt aan de hand van een vragenlijst nagegaan (of het plaatsingsproces goed is verlopen en of het goed gaat met het dier. Deze vragenlijst helpt ons het plaatsingsproces te bewaken en verder te verbeteren.

Vrijwilliger Facilitair m/v

In het Dierenzorgcentrum zijn altijd wel klusjes te doen, zoals repareren, onderhoud, verven etc.

Wagenparkbeheerder vrijwilliger m/v

De vrijwilliger Wagenparkbeheerder bewaakt de continuïteit van de mobiliteit van de dierenambulancedienst. Daarvoor beschik je over autotechnische kennis en ervaring met wagenparkbeheer.

Door controle zorg je voor veiligheid en besparing op het wagenpark.

Je rapporteert het brandstofverbruik, gereden kilometers en schades. Je zorgt voor het plannen van herstel van schade, onderhoudsbeurten en eventuele tijdelijke vervanging van ambulances buiten dienst.

Je informeert over het (afloop)tijd van de ambulances, belettering en inrichting van nieuwe ambulances af.

Je bent minimaal 21 jaar en oplossingsgericht. De werktijden zijn in overleg.

Het Dierentehuis neemt vrijwilligers serieus en houdt tijdens de begeleiding rekening met de doelen, de beschikbare rijd, kwaliteiten en mogelijkheden van iedere vrijwilliger afzonderlijk. Het dierentehuis streeft naar professionalisering van het vrijwilligerswerk. Volgens de stichting Vorst is het Dierentehuis een vrijwilligersvriendelijke instelling.

Heb je er zin in?

Ben je minimaal 16 jaar en heb je belangstelling voor vrijwilligerswerk en ben minimaal 1 dag per week beschikbaar kom dan naar onze informatieavond. Mail naar: info@louterbloemen.nl

Ga naar de bovenkant