Nieuwbouw Louterbloemen

//Nieuwbouw Louterbloemen

Dierenasiel Louterbloemen ondertekende op 28 maart j.l. een contract met zes gemeenten in de Drechtsteden voor een meerjarige samenwerkingsovereenkomst. Tegelijkertijd werden de plannen voor de nieuwbouw van het Dordtse asiel gepresenteerd. Mirjam Addiks, beheerder van Louterbloemen: ,,We komen steeds een stapje verder. De omgevingsvergunning is aangevraagd, de tekeningen worden nu verder uitgewerkt om te kijken met welke materialen we gaan werken en de aannemer is offertes aan het opvragen voor de nieuwbouw.”

Addiks is blij dat er na tien jaar praten nu een handtekening onder het plan komt. ,,We hebben met de tijd wel concessies moeten doen, ook gezien de stijging van de bouwkosten, maar het dierenwelzijn staat nog altijd bovenaan de lijst. De plannen zien er geweldig uit.”

Naar verwachting kan de bouw na de zomer of aan het begin van het najaar beginnen. Louterbloemen snakt al jaren naar nieuwbouw. Het huidige onderkomen uit 1969 is in slechte staat. Nieuwbouw van de Dordtse dierenopvang is daarnaast ook nodig om te kunnen voldoen aan alle wettelijke eisen die volgend jaar van kracht worden.

Foto: Victor van Breukelen