Persoonlijkheden

 

Welke is de leukste ?

 
Misschien vindt u hier bij het Dierentehuis Louterbloemen de hond of kat van uw dromen, maar u weet dan nog steeds niet wat er allemaal in dat harige kopje omgaat. Zou u het niet leuk vinden om iets van de persoonlijkheid en de gewoontes van het dier te weten, voordat u het dier mee naar huis neemt?

Daarbij helpen onze adoptieprogramma's.  Ze helpen u om die hond of kat te vinden die past bij uw levensstijl, Het beste begin van een levenslange vriendschap...
  
 

Zoek uw Maatje !


Voor zowel  de hond als de kat zijn er een aantal testonderdelen ontworpen waardoor vastgesteld kan worden wat voor soort persoonlijkheid het dier heeft. Ieder dier dat bij ons binnenkomt ondergaat deze test. De test stelt eerst vast tot welke van de 3 hoofdtypen het dier behoort. Daarna wordt vastgesteld welke persoonlijkheid, gewoontes en interesses het dier heeft. Per hoofdtype zijn er 3 persoonlijkheden. Uw type zit er vast bij :

 

Katten


Hoofdtype Paars  
--- spion, geheime liefde, kroelert    


Hoofdtype Oranje
--- directeur, kameraad, assistent


Hoofdtype Groen 
--- prins,  entertainer, uitslover

 

Lees alles over deze 9 persoonlijkheden

 
 

Honden

Hoofdtype Paars  
--- boezemvriend, luiwammes, bolleboos 

Hoofdtype Oranje
--- muurbloempje, clown, bezige bij


Hoofdtype Groen 
--- feestbeest, vrijbuiter, actieveling

 

Lees alles over deze 9 persoonlijkheden

                                           
 

Vindt uw Maatje !


Als u bij ons op bezoek komt om een nieuwe huisgenoot te zoeken, dan willen graag uw levensstijl, gewoontes,belangstelling, etc leren kennen. Een vragenformulier vertelt tot welke kleurgroep u behoort.

u is Paars  
---  u houdt van een relaxte levensstijl

u is Oranje
---  u houdt van plezier maken

u is Groen 
---  u heeft een actieve levensstijlIn het Dierentehuis gaat u, met onze folder, op zoek naar het dier, dat u niet alleen qua uiterlijk aanspreekt, maar ook naar het dier met dezelfde kleur. OAls u uw Soulmate heeft ontmoet kunt u een rondje lopen op het terrein van het Dierentehuis om elkaar beter te leren kennen en te kijken of het Klikt.

Louterbloemen heeft inmiddels ervaren dat wanneer de baas en het dier dezelfde persoonlijkheid en interesses hebben die klik tussen baas en dier voor eendiepere en langdurige vriendschap kan zorgen.

 

 

Het klikt nog beter


Er zijn meer succesvolle adopties voor honden en katten gerealiseerd sinds wij dit adoptieprogramma in 2009 hebben geïntroduceerd. Meer levenslange vriendschappen en minder teleurstellingen. Fantastisch nieuws vinden wij.

Wilt u eens kijken wat voor kleur baas u bent? Wij nodigen u uit om bij ons langs te komen en kennis te maken met onze oranje, paarse of groene katten en honden.

 
Legitimiteit van de Adoptieprogramma's

De adoptieprogramma's werden als eerste getest door het Dierentehuis Louterbloemen. In samenwerking met gedragsdeskundigen van Sogno (honden) en 4Cats (katten) werden de programma's  vertaald, aangepast en geïntroduceerd in Nederland. Het programma heeft zich in de loop van de jaren bewezen door betere baas-dier-relaties en, direct meetbaar, door minder retour gebrachte dieren. Inmiddels werken ook enkele andere asielen met deze methodiek.
     
Op deze website treft u meer informatie over de programma's aan. Wilt u meer weten belt u, of mailt u, ons gerust.

Testen worden door ons zorgvuldig uitgevoerd, maar blijven natuurlijk altijd een momentopname. Wij kunnen niet garanderen dat de uitslag van een test altijd en overal geldt. Uiteraard zijn wij ook niet aansprakelijk voor gevolgen die onverhoopt mochten voortvloeien uit beslissingen, gedragingen of nalaten, gebaseerd op de inhoud van een test